10. évforduló

A Papp Katalin Magán Művészeti Alapiskola megalakulásának 10. évfordulóját 2021. október 16-án gálahangversennyel ünnepelte. Igazán felemelő és egyben meghitt esemény volt a jubileumi gálakoncert, amely visszatekintés volt az elmúlt tíz év eseményeire, és egyben hangsúlyt helyezett a művészetek, különösen a zene közösségteremtő erejére.

Az alapító igazagató asszony, Papp Katalin, hálatelt szívvel mondott köszönetet gyermekeinek Willumsen Góra Katalinnak és Góra Zoltánnak, akik mellette álltak a kezdetektől, és minden kollégának, akiknek köszönhetően értékteremtő, színvonalas oktató, nevelő munkát sikerült végezni az évek során.

Az est folyamán változatos formációkban mutatkoztak be iskolánk diákjai és tanárai. A vonószenekar, a népi zenekar, a gyermekkórus, tánc és balett szakos növendékeink, az ütőegyüttes, a gitárosok, fúvósaink valamint a Stilla Pectus kamarakórus mind mind erre az ünnepi alkalomra készítette el produkcióját. A dráma szak egy különleges árnyjátékkal jelenítette meg a vásznon az iskola elmúlt 10 évét, azt, hogy hogyan is lett az álomból mára valóság.

A hangverseny vendégszereplője Roman Krško operaénekes, a Szlovák Nemzeti Színház szólistája volt. Zongorán Kaprinay László, a Szlovák Nemzeti Színház karnagya kísérte.

A hangverseny fináléja előtt a jeles évfordulót méltató köszöntések is elhangzottak, ezzel is emelve a régió kulturális életének rangját.

A záróképet követően nem maradhatott el a születésnapi torta sem, amely még örömtelibbé tette az ünnepet.

A jubileumi koncert a Bethlen Gábor Alap támogatásával valósult meg.