Gašpár Bettina, DiS.art.

Gašpár Bettina

A művészet világába már egészen kiskoromba belekerültem, annak ellenére, hogy a családomban én vagyok az egyetlen, aki művészettel foglalkozik. 3 éves koromban klasszikus táncra jelentkeztem a Liszt Ferenc Művészeti Alapiskolába. Ezt pár év múlva felváltotta a néptánc, amit mai napig nem hagytam abba. Fellépő voltam különféle rendezvényeken, fesztiválokon, versenyeken Szlovákiában és külföldön is. (Magyarország, Németország, Ausztria)

A zenei pályám a párkányi iskola falai között kezdődött, tehát a Papp Katalin Magán Művészeti Alapiskolában. A kezdetektől fogva az igazgatónő Mgr. Papp Katalin, Dis.art. osztályába jártam. Már az alapiskola alatt szerencsém volt kipróbálni, hogy milyen szimfonikus zenekarban játszani, ez pedig a Kézfogás zenekarnak köszönhető.

Középfokú tanulmányaimat a Nagytapolcsányi Kardoš Dezider Magán Művészeti Konzervatóriumban végeztem Mgr.art. Rikoň Sándor osztályában. Már első évfolyamban bekerültem a Tango Ansambel SKDK zenekarába, amellyel 2017-ben a Divertimento musicale regionális kamarazene versenyen arany minősítést értünk el. Eddigi tanulmányaim alatt több mesterkurzus hallgatója voltam, mint pl. a világhírű hegedűművész Shlomo Mintz ( Pozsonyban ), Jindřich Pazdera (Nagytapolcsányban).

2020 szeptemberétől a Papp Katalin Magán Művészeti Alapiskola hegedűtanára és a vonószenekar vezetője vagyok. Nagy öröm számomra, hogy ott, ahol kiskoromban engem tereltek a zenei útra, azt most én is ugyanott adhatom tovább.