Keresztes Magor Szabolcs

Keresztes Magor Szabolcs

2016-ban szereztem meg mester diplomámat klasszikus ütőhangszerművész szakon, a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karán. Egyetemi professzorom Dr. Szabó István volt. Egyetemi éveim alatt több versenyen is eredményesen vettem részt, többek között a 2012-ben, Olaszországban megrendezett 10. Fermói Nemzetközi Ütőhangszeres Versenyen, ahol kisdob kategóriában I. helyezést értem el.

2015-ben próbajátékot nyertem a European Union Youth Orchestra-ba, ahol világhírű karmesterekkel és zenészekkel dolgozhattam együtt, és Európa szerte koncertezhettem a zenekar tagjaként.

Mint EUYO alumni tag, 2016-ban meghívást kaptam az Egyesült Arab Emírségekbe, ahol több koncerten mutatkozhattunk be a különböző országból érkezett zenészekkel.

Eddigi pályafutásom alatt számos szimfonikus zenekarban játszottam Magyarországon. Többek között a Magyar Állami Operaház zenekarában, az Óbudai Danubia Zenekarban, a MÁV Szimfonikus Zenekarban, a Budafoki Dohnányi Ernő Zenekarban, a Budapesti Filharmóniai Társaság zenekarában, a Concerto Budapest Szimfonikus Zenekarban, a Debreceni Kodály Filharmonikusokban és a Pannon Filharmonikusokban. 2015-ben próbajátékot nyertem a Magyar Állami Operaház zenekarába, mint Zenekari Akadémista.

A világ számos országába eljutottam zenészként, mint például Kínába, a már említett Egyesült Arab Emírségekbe, Jordániába, az Egyesült Királyságba, Svájcba, Hollandiába. 2018 nyarán az ausztriai Grafenegg Academy Orchestra tagja voltam.

Az elmúlt években több zeneiskolában is tanítottam Magyarországon. Jelenleg Budapesten az Óbudai Danubia Zenekar ütőhangszeres szólamvezetőjeként dolgozom, illetve ütőhangszeres tanárként itt, a Papp Katalin Magán Művészeti Alapiskolában.