Mgr. Szabó Anikó

Mgr. Szabó Anikó

Párkányban születtem 1988-ban. Családommal Ebeden élek, két gyermek édesanyja vagyok. Már kiskoromban elbűvölt a zene ereje. Csodáltam a környezetemben élő zenészeket, zenetanárokat, és magam is azon igyekeztem, hogy minél előbbre jussak a zenetanulás útján. A Liszt Ferenc Művészeti Alapiskolában Baranovics Andrea tanárnő osztályában harmonikáztam tizenkét évig. Ez idő alatt sok alkalmam adódott legyőzni saját korlátaimat.

A Párkányi Nyolcosztályos Gimnáziumban érettségiztem, ahol Góra Adrianna tanárnőnek köszönhetően döntöttem el, hogy a zene mellett az angol nyelvtanulás és tanítás is része lesz az életemnek.

Egyetemi tanulmányaimat a Nyitrai Konstantin Filozófus Egyetemen végeztem zeneművészet és angol nyelv és irodalom szakon. Itt Anna Fintová tanárnő gondoskodott zenei képességeim fejlesztéséről. Tagja voltam az egyetemi kórusnak és a nyitrai művészeti alapiskola harmonika zenekarának. Részt vettem az Euromusette & Golden Tango versenyen Rajecfürdő városában – ezüstsávos minősítésben részesültem.

Magiszteri diplomát 2012-ben szereztem. Ugyanebben a tanévben helyettesítő tanárként dolgoztam az Érsekújvári Művészeti Alapiskolában.

A párkányi Ady Endre Alapiskolában 2012-2014 között angoltanárként szereztem értékes pedagógiai tapasztalatokat.

A muzslai székhelyű Papp Katalin Magán Művészeti Alapiskolában 2013-tól tanítok zeneelméletet és harmonikát. A Stilla Pectus kamarakórus életében 2014-től vagyok jelen. Életem minden eddigi állomását fontosnak tartom, mert mindegyik hozzásegít ahhoz, hogy diákjaimat a legjobb tudásom szerint támogathassam. Az a tapasztalatom, hogy a kisebb-nagyobb hangversenyeken való részvétel fellépőként és közönségként elengedhetetlen része a zenetanulásnak, amely gazdagítja növendékeink életének minden területét, jellemének fejlődését.